Bitkisel Sabunlar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
24 Temmuz 2024

Bitkisel Sabunlar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bitkisel Sabunlar

Bitkisel sabunlar, insanların çok eski çağlardan beri kullandığı temel temizlik ürünleridir. Doğal olarak bitkilerden elde edildikleri için insan vücuduna çok faydalıdırlar. Günümüzde kimyasal maddeler kullanılarak üretilen sabunlar, insanların sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu sebepten dolayı, bitkisel sabunların tekrar kullanımı gündeme gelmiş ve insanlar doğaya dönüş yolunda adımlar atmaya başlamıştır. Doğa, kendinden olmayanı reddetmektedir ve bu nedenle biyolojik olarak insan vücudu reaksiyon göstermektedir; dolayısıyla, kimyasal içerikli sabunlar ciltte birçok şikâyet ve sorunlara yol açmaktadır. Bitkisel sabunların kanıtlanmış birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle hassas ciltlerde oluşan sivilceler, kırışıklıklar ve cilt sarkmaları gibi sorunlar ile saç bakımı gibi konularda bitkisel sabunlar kullanılmaktadır.

Bitkisel Sabunlar ve Faydaları Nelerdir?

Kil Özlü Sabun:

Çok yönlü bir sabundur. İçerdiği özler sayesinde derin bir temizleyici olup, kiri epidermisin derinliklerinden çıkarır ve cildi besler. Özellikle siyah noktaları temizler.

Zeytinyağlı Sabun:

Zeytinin bütün minerallerini bünyesinde barındıran zeytinyağlı sabun, özellikle kadınların çok eski çağlardan beri tercih ettiği bir üründür. E vitamini içeren zeytinyağlı bitkisel sabunlar, saçları besler, doğal bir yumuşaklık kazandırır, saçların elektriklenmesini önler ve kendine has özel bir kokusu vardır. Ayrıca saç dökülmesini önler ve saçların hızlı uzamasını sağlar.

Lavanta Sabunu:

Hoş kokulu ve uyarıcı etkisi ile cilde tazelik ve canlandırıcı bir etki sağlar. Gün içinde yaşadığımız stresi atmamıza yardımcı olur.

Damla Sakız Özlü Sabun:

Cildi besler ve sıkılaştırma ile esneklik kazandırır.

Yasemin Yağlı Sabun:

Yasemin yağının içinde Jasmine, geraniol ve benzinli asetat bulunur. Bu bitkisel sabunlar ile banyo yaparken başın alt kısmına masaj yapıldığında sinir sistemini rahatlatıcı etkisi vardır.

Çay Ağacı Sabunu:

Cildi lekelerden ve fazla yağlardan temizler.

Defne Yağlı Sabun:

Cildi ferahlatıcı ve saçların kepeklenmesini önleyici özelliği vardır.

Nar Sabunu:

Nar özü, güçlü C vitamini, B1 ve B2 vitamini içerir. Bu nedenle antioksidan özelliği vardır. Cildin kırışmasını önleyici özelliği bulunmaktadır.

Bıttım Sabunu:

Yabani fıstık ve menengiç yağından elde edilen bu bitkisel sabun, saç köklerini besler, kepeklenmeyi ve yağlanmayı önler.

Argan Yağlı Sabun:

Argan yağının faydaları arasında yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunmaktadır.

Çörekotu Sabunu:

Cildi besler ve peeling etkisi ile ölü hücreleri temizler.

Daha bunun gibi birçok bitkisel sabun ülkemizde yörelerine göre çeşitlilik göstermektedir. Her yörenin kendine has özellikleri ile yetiştirilen bitkilere göre bitkisel sabunlar üretilmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gano Transparent Sabun

Gano Transparent Sabun

Sabun ve Deterjan Kullanımı

Sabun ve Deterjan Kullanımı

Sabun Süsleme ve Malzemeleri

Sabun Süsleme ve Malzemeleri

Koza Sabun Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Koza Sabun Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Nilera Sabun Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Nilera Sabun Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?