Evde Kokulu Sabun Yapı mı?
12 Temmuz 2024

Evde Kokulu Sabun Yapı mı?

Evde Kokulu Sabun Yapımı

Sabunlar, renkleri ve kokularıyla özellikle temizlik severlerin büyük gözdesidir. Banyoların, tuvaletlerin ve hatta salonların bir köşesinde belli bir sepet sabunla karşılaşabilirsiniz. Eskiden daha çok renkleriyle dikkat çeken sabunlar, günümüzde kokularıyla süs haline getirilmiştir. Kokulu sabunların en güzel yanı, istenilen şekli verebilmek ve süs eşyası olarak kullanabilmektir.

Özel Günlerde Kokulu Sabun Kullanımı

Son zamanlarda doğum ve sünnet gibi birçok özel günlerde belli model ve renklerle kokulu sabunlar davetlilere dağıtmak moda haline geldi. Bu işi yapanlar, evde zamanlarını değerlendirerek para kazanmaya başladılar. Birçok kadın evde kokulu sabun veya kokulu taş yaparak ek gelir elde etmektedir. İstenilen kalıpta hazırlanan sabuna belli miktarda koku eklenir. Kurutulup sabun hazır olduktan sonra süslü ve renkli tüllere sarılarak, kişiye özel isimler veya tarihler yazılır. Hatta erkek çocukları için mavi, kız çocukları için pembe renklerde sabunlar da oldukça yaygındır.

Sabun Üretim Süreci ve Ticari Potansiyeli

Kişiler, sipariş aldıkları sayıda sabunları hazırlarlar. Kokulu sabunlar tanesi üzerinden ücretlendirilir ve toplam gelir bu şekilde sağlanır. Örneğin, evde tanesini 4 liraya kokulu sabun yapan biri, 100 tane sipariş aldığında 400 lira kazanır. Tabii bu durumun belli bir malzeme ve kalıp masraflarını da işi ticarete dönüştüren kişinin hesaplarına dahil etmesi gerekir.

Günümüzde bu iş üzerine dükkân açanlar veya internet üzerinden sipariş hazırlayanların sayısı oldukça fazladır. Kadınlar, sosyete pazarlarında da belli bir stand açarak satış yapmaktadırlar. Evde kokulu sabun yapımı ile kokulu taşlar da bu işin bir parçası haline gelmiştir.

Evde Artan Sabunları Değerlendirme

Bunların dışında, kokulu sabunun ticari kısmını bir yana bırakıp, evde minik minik artan sabunlar birleştirilerek, istenilen şekilde yeni sabunlar elde edilebilir. Bu sabunların kokuları çok uzun süreli olmasa da artan sabunlar böylece değerlendirilmiş olur. Rengarenk ve güzel şekilleriyle de dekoratif bir süs olurlar.

Evde Kokulu Sabun Nasıl Yapılır?

  • Malzemeler
  • Sabun bazı
  • Koku esansı
  • Renklendirici boyalar (Sabun boyası veya gıda boyası)
  • İstenilen şekilde silikon kalıplar
  • Kolonya

Yapılışı: Sabun bazını küçük parçalara ayırıp, güzelce eritin ve içerisine, istediğiniz renkte boyayı dikkatlice ve iki üç damlayı geçmeyecek şekilde ekleyin. Ardından karışımın içerisine, iki üç damla koku esansı damlatın. Karışımı güzelce karıştırmak çok önemlidir. Akışkanlığın iyi hale gelmesine dikkat edin. Topak topak olursa hoş bir görüntü olmaz. Daha sonra kalıpların içerisine karışımı dökün. Hava boşlukları oluşması, şekil üzerinde delik görüntülerine neden olur. Bu nedenle kolonya sıkılması hava boşluğunu giderir ve pürüzsüz bir görüntü sağlar. Kalıp hafifçe zarar vermeden minik hareketlerle yere vurulursa da kabarcıklar kapanır. Donması beklenir ve donduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarılır. İstenilen şekilde süslerle tül veya boncuklar yapıştırılabilir. Evde kokulu sabun yapımı, oldukça kolay ve zevklidir. Malzemeler için, uygun kalıplar, kokular ve esanslar satan dükkânlar bulunmaktadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yüsra

12 Temmuz 2024 Cuma

Evde kokulu sabun yapmayı denedim ama sabun bazını eritirken topaklanma sorunu yaşadım. Sabun bazının pürüzsüz olması için ne yapabilirim? Ayrıca koku esansını eklerken herhangi bir yanlış yapmaktan korkuyorum, belirli bir ölçü var mı? Yardımınızı rica ederim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Yüsra hanım,

Sabun bazını eritirken topaklanma sorunu yaşamamak için öncelikle düşük ısıda ve yavaş yavaş eritmeye dikkat etmelisiniz. Benmari usulü, yani sabun bazını bir kapta su dolu bir tencerenin içine yerleştirerek eritmek, topaklanmayı önlemek için iyi bir yöntemdir. Ayrıca karıştırma işlemine sürekli ve nazik bir şekilde devam etmek önemlidir.

Koku esansını eklerken ise genellikle sabun bazının ağırlığının %1-2'si kadar esans kullanmanız önerilir. Bu oran, koku yoğunluğuna göre değişebilir. Örneğin, 500 gram sabun bazına 5-10 ml arasında esans ekleyebilirsiniz. Esansı sabun bazı tamamen eridikten sonra ve biraz soğumaya başladığında eklemek, kokunun daha iyi karışmasını sağlar.

Başarılar dilerim ve umarım sorunsuz bir şekilde güzel kokulu sabunlar yapabilirsiniz!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sabun Hammaddesi Nedir?

Sabun Hammaddesi Nedir?

Organik Sabun Çeşitleri

Organik Sabun Çeşitleri

Sabun Tozu Nasıl Yapılır?

Sabun Tozu Nasıl Yapılır?

Protex Sıvı Sabun Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Protex Sıvı Sabun Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bebek Sabunları Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bebek Sabunları Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?