Kokulu Bebek Sabunu Nasıl Yapılır?
25 Temmuz 2024

Kokulu Bebek Sabunu Nasıl Yapılır?

Kokulu Bebek Sabunu

Kokulu sabunlar, son zamanlarda sıkça kullanılan ve ticari bir uğraş haline gelen popüler ürünlerdendir. Bu sabunlar, kalıp, koku esansı ve sabun bazları gibi malzemelerle üretilir ve uzun süreli koku verirler. Günümüzde, hijyen amaçlı sabunların yanı sıra, süs eşyası olarak veya özel günlerde davetlilere hediye edilmek üzere de kullanılmaktadır.

Kokulu Bebek Sabunu Nedir?

Kokulu bebek sabunları, yeni doğan bebeklerin ebeveynleri tarafından misafirlere hediye edilmek amacıyla üretilir. Bu sabunlar, doğum, sünnet veya doğum günü partileri gibi özel günlerde tercih edilir. Yapılan partilerde, gelen davetlilere güzel ve süslü bir sepet içinde dağıtılır. Kokulu bebek sabunları, bebeğin cinsiyetine uygun renkte yapılabilir ve kurdele, kese, boncuk gibi süslemelerle zenginleştirilebilir. Örneğin, yeni doğan bir erkek bebek için beyaz bir kese içinde uyuyan bir bebek modelinde, mavi renkli bir kokulu bebek sabunu yapılabilir.

Kokulu Bebek Sabunlarının Popülaritesi

Son zamanlarda, kokulu bebek sabunlarına olan talep artmıştır ve bu sabunlar için gerekli malzemeleri satan birçok dükkan bulunmaktadır. Bu dükkanlarda çeşitli kalıplar bulmak mümkündür. Örneğin, yastık üzerinde uyuyan bebek, emzik veya biberon modelleri, kanatlara sarılmış bebek kalıpları gibi birçok seçenek mevcuttur. Ev kadınları, bu sabunları evde yaparak hem zamanlarını verimli kullanmakta hem de ek gelir elde etmektedirler. Kokulu bebek sabunu yaparak işi ilerleten, internet üzerinden sipariş alarak ve hatta küçük bir dükkan açarak ticarete atılan birçok kadın vardır. Ayrıca, piyasada bebek modelleri haricinde, farklı amaçlarla yapılan kalıplar da bulunmaktadır.


Gerekli Malzemeler

  • İsteğe göre bebekli sabun kalıbı
  • Koku esansı
  • Sabun bazı
  • Sabun boyası (isteğe göre sıvı veya gıda boyası)
  • Kolonya veya alkol
  • Tül ve kese
  • Süsleme için boncuk ve kurdele

İlk olarak sabun bazı küçük parçalara ayrılarak bir kabın içerisine konur ve ısıtılarak eritilir. Çok fazla kaynamasına gerek yoktur; akışkan bir hale gelmesi yeterlidir. Daha sonra, yapılacak kalıba uygun miktarda erimiş sabun bazı içerisine boya ve koku eklenir. Boyanın fazla eklenmesi rengi bozabilir; bu nedenle, hazırlanan boyanın birkaç damlası yeterli olacaktır. Aynı şekilde, koku esansının da birkaç damla eklenmesi yeterlidir. Koku esansı, boya ve erimiş sabun bazı iyice karıştırılmalıdır. Topaklanmamaya özen gösterilmeli ve hızlı davranılmalıdır.

Daha sonra, bebekli sabun kalıbı üzerine birkaç damla kolonya sıkılır ve karışım kalıba dökülür. Karışım döküldükten sonra az miktarda kolonya tekrar sıkılabilir. Bu, kalıp içerisinde hava kabarcığı oluşmasına engel olur. Hava kabarcığı oluşan sabunlarda delik delik görünümler meydana gelebilir. Bunun için kalıp hafifçe yere vurularak hava boşluklarının kapanması sağlanabilir. Kalıp hazırlandıktan sonra, 15-20 dakika kadar donması beklenir. Kalıptaki sabun donduktan sonra nazikçe kalıptan çıkarılır. Kokulu bebek sabunu, kullanım amacına ve isteğe göre süslemek için bir kese içerisine konulur ve kurdelelerle süslenir. Kokulu bebek sabunu, kullanıma hazırdır ve 6 ay kadar içerisindeki koku esansını korur. Süs için kullanılan kokulu bebek sabunlarında, bir süre sonra koku azalması fark edilirse, sabunun alt kısmına birkaç damla esans damlatılarak kokunun yenilenmesi sağlanabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sabun Üretimi

Sabun Üretimi

Haber Bülteni

Güncel

Sabun Eritme Yöntemi

Sabun Eritme Yöntemi